Известие

Collapse
No announcement yet.

Задно окачване на 155-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

dj защо не пробваш друга 155 поне ще разбереш дали проблема е в твоята кола или в модела изобщо. на мен ми се струва много по-добра от пасата (карал съм седан 96г и то на дълъг път)пък и едно от първите неща които ме впечатлиха в алфата са че не се накланя по завоите. имам впечатления и от 33 и не виждам чак такава разлика като венци ма той ги разбира повече тия работи в интерес на истината когато сменях задни амортисьори сложих такива от пунто за по-ефтинко съответно задницата омекна осезаемо , при завои с неравности плуваше и въобще съкс. но ги смених и сега е екстра. а те иначе аморт. си работеха нормално
    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

При мен колега имаше същия проблем на всеки завой задницата ме изпреварваше , но се оправи след като смених предните пружине с по дебели по твърди , а задните са си същите . Сега височината е същата на колата само че в завои парзаля предницата , а не се върти задницата !!!!
      Алфа Ромео 155 1.8 ТS 95

Comment

, а неможе ли да се вържи купето към някой носач с колан както при бегачките и така няма колата да прави ход нагоре и ще е по стабилна ?
        Алфа Ромео 155 1.8 ТS 95

Comment

Първоначално публикувано от andreti Покажи съобщение
          , а неможе ли да се вържи купето към някой носач с колан както при бегачките и така няма колата да прави ход нагоре и ще е по стабилна ?
          По-стабилна ама на каква настилка? Вземаш ли под внимание БГ пътищата - голяма рязка неравност съчетана със завой...

Едни амортисьори от типа на Koni Sport/Bilstein B6 са предостаъчни за стабилна задница/предница и по-спортно каране. При по-голямо натоварване в завой си остава боди рола, но за ежедневно каране не е проблем а и е доста редуциран в сравнение със стандартни амортисьори + пружини.
          Alfa Romeo 155 1.8TS
          Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Аз карам такава ,ако говориш за 155 1.9 тд и ако искаш можи да ги сравним.

Comment

Здравейте колеги,
              какво да ви кажа имам вече някакъв резултат ако може така да се каже. Вече съм с пружини от ку4-ка и се оказа следното нещо задните пружини са еднакви по височина с моите но са с по голяма дебелина, докато предните от ку4-ката са по високи от моите, сега колата вози по меко отпред и ми се струва с малко по стабилна като цяло колата(може и така да ми се струва защото вече ми писна направо)предницата се повдигна с ~2 см. Амотрисьорите са си моите и са добри.......Малко е тъпо 155 кънтри ама.... скоро ще постна снимки да я видите просто сега е ужасно мръсна. Направи ми впечатление че отзад с до дебелите пружини започна повечко да тропа . така искам самод а поясня нещо не съм целял колата ми да слиза надолу, така че не съм получил обратен ефект.
              Сега колкото до амотрисьорите(от окачването на ку4-ката) задните са Билщайн и не ставатза каране, докато предните са супер по твърди са от моите но не стават на моята кола и сигурно скоро ще ги пусна за продажба.....
              Иначе за сега е това по колата скоро ще си сложа летните гуми и ще пробвам как е с тях самод а намеря две читави задни че да не ме е страх да я карам заради гумите, сега съм със зимните 175/65/14"(стандартните за колата ми) иначе лятото карам съсм 195/50/15 и не виждам кои знае каква разлика в стабилността
              92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
              95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
              90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
              00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                DJ, приятелю, каквото и да правиш 155-та никога няма да се държи на пътя като 33-та. Имай в предвид, че 2-те коли са напълно различни. Като окачване, платформа и център на тежестта. Карал съм 33, сега карам и Фиат, който е със същото окачване като на 155-та. Чуството за нестабилност при теб е измамно. Знам как се чустваш прекрасно. Просто свикни с мисълта, че колата се накланя, но това няма да причини поднасяне. Най-добрата терапия е да отидеш на едно широко място и да усетиш кога колата поднася. Аз като се кача на 90-та от Фиата и се чуствам като теб 90-та се накланя много, но без да губи сцепление.
                Здрасти Венци много се радвам че си решил да пишеш в моята тема защото си вещ в занаята Иначе малко ти се бях разсърдил че не ме позна на феста като дойдох да те поздравя.......
                Иначе навярно си прав че е измамно не знам или може би факта е че 33-ката ми липсва(липсва ми тя и всичките и ядове)Иначе знам че Купето ти е с такова окачване като сменях носачите разбрах че са еднакви ама ако търся за Купе били близо 150лв парчето а иначе за 155-ца и за Марея(мисля) били по 65лв. само да те питам тва значи ли че Купе-то плува като 155-цата в завой?

Comment

Първоначално публикувано от alf Покажи съобщение
                  dj защо не пробваш друга 155 поне ще разбереш дали проблема е в твоята кола или в модела изобщо. на мен ми се струва много по-добра от пасата (карал съм седан 96г и то на дълъг път)пък и едно от първите неща които ме впечатлиха в алфата са че не се накланя по завоите. имам впечатления и от 33 и не виждам чак такава разлика като венци ма той ги разбира повече тия работи в интерес на истината когато сменях задни амортисьори сложих такива от пунто за по-ефтинко съответно задницата омекна осезаемо , при завои с неравности плуваше и въобще съкс. но ги смених и сега е екстра. а те иначе аморт. си работеха нормално
                  Ами това е една страхотна идея ама у наше село освен моета 155-ца има още една но собственика и е пълен сухар, или поне така ми се стори веднъж като се опитах да го заговоря.........тъжно ама факт

Comment

Първоначално публикувано от ksv55 Покажи съобщение
                    Аз карам такава ,ако говориш за 155 1.9 тд и ако искаш можи да ги сравним.
                    По принцип съм навит ама едва ли си от Троян или някъде на близо. Или греша? Ако си на близо за мен ще бъде удоволствие

Comment

Първоначално публикувано от DJ Покажи съобщение
                      сега съм със зимните 175/65/14"(стандартните за колата ми) иначе лятото карам съсм 195/50/15 и не виждам кои знае каква разлика в стабилността
                      Първата зима бях с този размер гуми и на 175 ширина алфата беше ужасна за каране.... на як сняг нямаше грешка,но иначе на сухо и мокро - няма такова недозавиване дори и с леко побутване педала на газта... също и лесно губеше сцепление отзад. Просто тая кола не е правена за тесен размер гуми... летните ми бяха 195/50/15 - ниски и по-широки и колата стана коренно различна. Сега зимния комплект ми е 185/65/14 и почти не поднася, само че има едно разклащане от размера на гумите и малко ме дразни... Лятото живот и здраве 205/50/15 ще е размера... иначе колата е с други пружини и е малко по-ниска сега, но и доста по-стабилна на завои и странични натоварвания и ми допада! Да малко подрънква повечко, но такава и е съдбата!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Няма да се сърдиш, аз от феста не помня много - пак не бях спал от дни, ама няма да се оправдавам. Колкото до окачването на фиата - в никакъв случай не бих казал, че потъва или е нестабилен. Да не забравим да отбележим, че съм с нови предни амортисьори Монро-нещо си, нови носачи и нови биелетки. Твоите биелетки и т.н. стабилизиращи щанги в какво състояние са? Преглеждал, ли си ги? Бих те посъветвал да си смениш биелетките при следващата врътка с предните амортисьори - продават ги комплект биелетка с тампоните и гайката за смешни пари.
                        Аз на твое място не бих си правил експерименти от типа проба-грешка. Ако искаш да получиш нещо повече от тази кола - взимай Пауърфлекс, Кони спорт и подходящи пружини и си готов. Ако ти идва скъпо. Почни с пауърфлекса, но си карай с правилните амортисьори и пружини.
                        В същност не знам дали си на ясно за моя начин на каране?!? Ала да обобщим за мен Фиата като кола с подобно на 155 окачване има много добро поведение на пътя, за да не кажа отлично, а моите изисквания не са никак малки
                        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                          Първата зима бях с този размер гуми и на 175 ширина алфата беше ужасна за каране.... на як сняг нямаше грешка,но иначе на сухо и мокро - няма такова недозавиване дори и с леко побутване педала на газта... също и лесно губеше сцепление отзад. Просто тая кола не е правена за тесен размер гуми... летните ми бяха 195/50/15 - ниски и по-широки и колата стана коренно различна. Сега зимния комплект ми е 185/65/14 и почти не поднася, само че има едно разклащане от размера на гумите и малко ме дразни... Лятото живот и здраве 205/50/15 ще е размера... иначе колата е с други пружини и е малко по-ниска сега, но и доста по-стабилна на завои и странични натоварвания и ми допада! Да малко подрънква повечко, но такава и е съдбата!
                          Ами при мен гумите ще останат този размер (195/50/15) все пак съм с оригинални джанти от Ланча 6J някак си не върви за сложа 205 гуми ще стоят като на москвич

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                            Няма да се сърдиш, аз от феста не помня много - пак не бях спал от дни, ама няма да се оправдавам. Колкото до окачването на фиата - в никакъв случай не бих казал, че потъва или е нестабилен. Да не забравим да отбележим, че съм с нови предни амортисьори Монро-нещо си, нови носачи и нови биелетки. Твоите биелетки и т.н. стабилизиращи щанги в какво състояние са? Преглеждал, ли си ги? Бих те посъветвал да си смениш биелетките при следващата врътка с предните амортисьори - продават ги комплект биелетка с тампоните и гайката за смешни пари.
                            Аз на твое място не бих си правил експерименти от типа проба-грешка. Ако искаш да получиш нещо повече от тази кола - взимай Пауърфлекс, Кони спорт и подходящи пружини и си готов. Ако ти идва скъпо. Почни с пауърфлекса, но си карай с правилните амортисьори и пружини.
                            В същност не знам дали си на ясно за моя начин на каране?!? Ала да обобщим за мен Фиата като кола с подобно на 155 окачване има много добро поведение на пътя, за да не кажа отлично, а моите изисквания не са никак малки
                            Така пропуснах да кажа че и биелетките са сменени с носачите виж стабилизиращите щанги не знам как са.......ти май си забравил какъв съм профан относно колите
                            Какво е пауърфлекс?
                            Едва ли ще искам Кони( не ми е по джоба не че не го искам).
                            Иначе от една кола 1.9ТД не търся нищо повече от сигурно поведение на пътя(то може и сега да си е сигурно де не знам)не съм екстремист като тебе в шофирането начи нямам чак такива изисквания като твоите
                            Last edited by DJ; d.m.y г., 01:52.

Comment

1.9 TD си е 1.9 TD може да върви по много приятен начин
                              Ето образовай се за Паурфлекса
                              http://www.powerflex.co.uk/
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от DJ Покажи съобщение
                                Ами при мен гумите ще останат този размер (195/50/15) все пак съм с оригинални джанти от Ланча 6J някак си не върви за сложа 205 гуми ще стоят като на москвич
                                175/65/14 са гуми като за лада, да беше почнал с това направо. а с 205 изобщо не прилича на москвич, аз лятото карам със стандартно препоръчаните 205/50/15 и колата си се държи чудесно. Зимата компромисно слагам 195/60/15 и се усеща лека разлика
                                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Working...
                                X